Bluetooth - wydatek 5 zł na allegro

Dodatki, akcesoria dla Eee PC

Bluetooth - wydatek 5 zł na allegro

Postprzez D Jakub 14 cze 2010, o 17:51

Witam!
Muszę przyznać, że adapter bluetooth to całkiem miły i przydatny wynalazek :)
Polecam wszystkim użytkownikom Ubuntu, chociaż Windows też nieźle sobie z nim radzi.

U mnie wygląda to tak:
Obrazek

Dzięki sparowaniu urządzeń na Ubuntu, mogę z łatwością eksplorować pamięć telefonu:
Obrazek

Jak widać od razu montuje sie jako nowe urządzenie na pulpicie i już można rozpocząć kopiowanie plików na dysk.

Na forum Xandrosa natknąłem się na ten dość stary wątek w którym nasi użytkownicy udostępniają za pomocą bluetooth internet :geek:
http://www.asuseeepc.pl/forum/viewtopic.php?f=11&t=251

Za pomocą aplikacji "Shape. Services. VNC. Plus. v1. 3. 5" można utworzyć zdalny pulpit pomiędzy obydwoma urządzeniami:
http://chomikuj.pl/DualJack/Telefon/Aplikacje
Obrazek

( Oczywiście najpierw musimy skonfigurować udostępnianie internetu przez bluetooth, ale po WIFI działa jeszcze lepiej)

Gorąco polecam ten zakup!!!!
Ostatnio edytowano 15 cze 2010, o 17:32 przez D Jakub, łącznie edytowano 1 raz
D Jakub

Laptop: Eee 900 HD, 1GB ram, 9" ekran, 900 mhz procesor podkręcany do 1,1 Ghz

Re: Bluetooth - wydatek 5 zł na allegro

Postprzez remek 15 cze 2010, o 02:09

Zakupiłem bluetooth w carrefourze za 10 zł na mojego 1005P. (bez bluta). Działa wybornie, eksploruje pamić telefonu czy katy telefonu, niemniej mi służy jako "przejścxiówka" z modemu w telefonie do kompa. Jest to wielce wygodne , gdy jesteśmy poza Wi-Fi i szukamy neta :) transfer nie oszamiający, niemniej pocztę można sprawdzić i po stronach surfować za pomocą BlueSoleil :)

Pozdrawiam !
remek

Laptop: 1005P , 2 Gb RAM, podkręcam jak chcę do 2,1 GHz :)

Powrót do Akcesoria