Tak prezentuje się zrzut z CPU-Z na lekko przyśpieszonym przez program producenta procesorze. Teraz włączam 3Dmarka03.
Wynik: 823 3Dmarków, Temperatura procesora: 57 C - stabilnie, bez zarzutu
Przyszedł czas na podkręcanie. Włączam SetFSB. Z listy Clock Generator wybieram ICS9LPR427AGLF i wciskam Get FSB. Następnie z paska wybieram 247/760 zatwierdzając zmianę klikając Set FSB.

Procesor pracuje teraz z zegarem 2024.8 Mhz. Brzmi obiecująco. Włączam znowu 3dmarka.

Wynik: 997 3Dmarków, temperatura: 57 C - stabilnie, bez zastrzeżeń, żadnych artefaktów
Podczas drugiego testu, odniosłem wrażenie, że wiatrak pracował niewiele głośniej. Chłodzenie wystarcza, aby pracować na podkręconym procesorze bez zwiększonej temperatury. Dodam, iż nie próbowałem ustawiać wyższych wartości w SetFSB.
Chociaż przyśpieszenie jest niewielkie, to ja zauważyłem znaczną poprawę przy pracy w Gimpie - oczywiście nie jest nic wielkiego, ale warto.
Niestety karty graficznej nie da się podkręcić, więc o FullHD pewnie można pomarzyć (nie mam żadnego filmu, żeby przetestować. Nie ma to sensu z drugiej strony